Popkoor
Speechless


Lid worden

Lijkt het je leuk om mee te zingen met Speechless of om het in ieder geval eens te proberen? Kom dan - geheel vrijblijvend - naar een van onze repetities om te ervaren hoe het bij ons is. Zangervaring is geen vereiste (wel een 'pré'), enthousiasme en inzet wel!

We repeteren op woensdagavond in een oefenruimte van Poppodium Atak, Willem Wilminkplein 2 in het centrum van Enschede (bij Studio's naar binnen, de trap af naar beneden, lokaal 10 of 11). Als je er om 19.45 uur bent, kunnen we je kort vertellen hoe het e.e.a. in zijn werk gaat. De repetitie is van 20.00 uur tot 22.00 uur.


Boek ons

Ben je op zoek naar een jong popkoor om je evenement te voorzien van muzikale omlijsting? Dan kun je bij ons terecht! Denk hierbij aan bruiloften, feesten, partijen, maar ook braderieën en openingsfeesten. Speechless treedt regelmatig op bij instellingen en bedrijven, maar heeft ook ervaring met particulieren. In onze agenda vind je een overzicht van optredens die wij de afgelopen jaren hebben verzorgd.

Een optreden kan helemaal naar wens worden ingevuld. In ons repertoire vind je een overzicht van de nummers waar wij op dit moment actief mee optreden. Daarnaast hebben wij een archief  van nummers die wij in het verleden hebben gezongen. Uiteraard kunnen we in overleg ook nummers zingen die niet op ons repertoire staan.  Als je ruim van tevoren contact met ons opneemt zijn de mogelijkheden het grootst.


Agenda

7 juni 2017 - WAK: Proeflokaal België Enschede

20:50 en 21:50

 

10 juni 2017 - Amusing Hengelo

14:30 De Cactus

16:30 Hoek Enschedesestraat/Brinkstraat

Speechless is een jong en enthousiast popkoor dat in 1997 is opgericht. 

Ons repertoire bestaat uit popnummers in verschillende stijlen. De meeste nummers daarvan zijn recente popnummers, in een speciaal voor ons gemaakt arrangement. 

We hebben ruim 20 leden, zowel mannen als vrouwen, die zijn onderverdeeld in 6 stemgroepen: sopranen, mezzosopranen, mezzoalten, alten, tenoren en bassen. Sommige nummers zingen we met pianobegeleiding, andere a capella. Dit kunnen 4-, 5- of 6-stemmige nummers zijn, met of zonder solisten. Ook zit er afwisseling in de stemgroepen die in een nummer de 'lead' zingen.

We onderscheiden ons van andere koren door ons vaak heel recente repertoire. Doordat onze dirigent, Martijn Bakker, veel van onze nummers zelf arrangeert hebben we een heel eigen geluid. Bij de repetities zijn we enthousiast bezig, waarbij naast zo goed mogelijk zingen gezelligheid ook belangrijk is. Ons enthousiasme voor het samen zingen laten we ook bij optredens graag zien.

Plezier in het zingen staat bij ons voorop, maar we gaan daarbij óók voor kwaliteit. Elk optreden proberen we iets speciaals mee te geven. Dit doen we naast zang ook met (niet al te moeilijke) choreografie. Pianiste Astrid Aalders zorgt voor de muzikale begeleiding.

Meer weten over Speechless of op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Like onze Facebook pagina en bekijk onze filmpjes op Youtube.

Om ons koor in tijden van minder subsidie toegankelijk te houden voor iedereen, hebben we mensen die ons een warm hart toedragen door middel van een financiële bijdrage: onze donateurs en sponsors, oftewel de 'Vrienden van Speechless'! Dit zijn onder andere familieleden, vrienden en bekenden van (oud)koorleden, maar ook bedrijven die amateurzang graag zien floreren.

Als Vriend van Speechless ontvangt u een aantal keren per jaar onze nieuwsbrief, waarmee we u op de hoogte houden van onze activiteiten en optredens. Bij 'eigen' optredens en concerten reserveren we, indien gewenst, een mooie plaats. En als u het goed vindt, vermelden we uw naam op onze Vriendenlijst onderaan deze pagina :-).

U wordt Vriend van Speechless door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL92 RABO 0149 8120 86, ten name van popkoor Speechless, onder vermelding van ‘Donateurbijdrage’. Als richtbedrag houden we hiervoor €15,- per zangseizoen (augustus t/m juli) aan, maar elk ander bedrag is ook welkom!

Wilt u bij het overmaken ook uw e-mailadres én uw huisadres vermelden? De nieuwsbrieven krijgt u in principe per e-mail, maar we sturen ook wel eens ‘papieren’ post. Vandaar het verzoek om zowel uw e-mailadres als uw huisadres door te geven.

Voor Vrienden die een aanzienlijk groter bedrag in gedachten hebben en ons willen sponsoren, is het mogelijk om genoemd te worden bij bijvoorbeeld onze optredens en kunnen we in overleg wellicht een optreden bij u verzorgen. Neem voor meer informatie hierover contact op met onze promotiecommissie.

Wilt u meer informatie over Vriend worden, of hebt u vragen of opmerkingen, neemt u dan contact met ons op via vrienden@speechless.nl.

Dank aan onze Vrienden:

 

  • Annie Spit
  • Gerhard van Wijhe
  • en de Vrienden die liever anoniem blijven!
$(document).on('click',function(){ $('.collapse').collapse('hide'); })